ریتنشن مارکتینگ چیست؟ | مزایای ریتنشن مارکتینگ
12 شهریور 1401
ریتنشن مارکتینگ یا بازاریابی بازگشتی به مجموعه ای از استراتژی های خاص گفته می شود که هدف آن ها جذب مشتریان و راضی نگه داشتن آن ها است.
ریتنشن مارکتینگ، بازاریابی بازگشتی
ریتنشن مارکتینگ یا بازاریابی بازگشتی به مجموعه ای از استراتژی های خاص گفته می شود که هدف آن ها جذب مشتریان و راضی نگه داشتن آن ها است. این کار با ارائه محتوای جذاب و معتبر به مصرف کنندگان صورت می گیرد. بازاریابی بازگشتی نقش مهمی در افزایش میزان وفاداری نسبت به برند و همچنین افزایش سودآوری شرکت ایفا می کند.
حفظ مشتری یکی از مهمترین اهدافی است که با استفاده از تاکتیک های بازاریابی می توان به آن دست یافت. برای مثال، حتی رشد چند درصدی در حفظ مشتری می تواند به اندازه قابل توجهی سودآوری یک شرکت را افزایش دهد. چرا که جذب مشتریان جدید نسبت به حفظ مشتریان فعلی نیازمند هزینه و تلاش بیشتری است. برای جذب مشتریان جدید و گسترش پایگاه مشتریان، شرکت ها به استراتژی ها و ایده های خلاقانه نیاز دارند. در حالی که مشتریان سابق می توانند نرخ تبدیل بهتری را برای یک کسب و کار به همراه داشته باشند. برای مثال، اگر بخواهید یک محصول خاص را بفروشید، احتمال خرید آن به وسیله مشتریان فعلی بسیار بیشتر از مشتریان جدید است.
ریتنشن مارکتینگ همچنین موجب افزایش وفاداری مشتریان نسبت به برند می شود. چرا که آن ها در صورت رضایت از محصولات و خدمات، نیازی به تغییر برند نمی بینند. بررسی ها نشان می دهند که درصد زیادی از مصرف کنندگان تمایل دارند محصولات و خدمات مورد نظر را از برندهای مورد اعتماد خود دریافت کنند. مشتریان وفادار در جذب مشتری جدید برای کسب و کار نیز نقش مهمی دارند. آن ها در صورت رضایت از خدمات شرکت، پیام های تبلیغاتی را به گوش دوستان و آشنایان خود می رسانند.
بازاریابی داده محور چیست؟ | موارد کلیدی در تعریف بازاریابی داده محور

اهمیت ریتنشن مارکتینگ برای کسب و کارها
-
حفظ مشتریان نسبت به جذب مشتریان جدید مقرون به صرفه تر است
-
افزایش وفاداری نسبت به کسب و کار
-
مشتریان وفادار به اطلاعات کمتری برای پذیرش پیشنهادات نیاز دارند
-
کسب مشتریان جدید از طریق تبلیغات دهان به دهان
نرخ حفظ مشتری
ریتنشن مارکتینگ همانطور که اشاره شد، تمرکز ویژه ای روی حفظ مشتریان فعلی برند یا کسب و کار دارد. یکی از معیارهای مهم در این نوع بازاریابی، نرخ حفظ مشتری یا retention rate است. این نرخ نشان می دهد که در بازه های مشخص، چه درصدی از مشتریان به استفاده از خدمات و محصولات ادامه داده اند. نرخ حفظ مشتری تحت تاثیر معیار دیگری به نام نرخ ریزش قرار می گیرد.
برای محاسبه نرخ حفظ مشتری، به اطلاعاتی از جمله تعداد مشتریان در ابتدای بازه زمانی، تعداد مشتریان کسب شده در طول بازه و همچنین تعداد مشتریان در پایان بازه زمانی نیاز است. با داشتن این اطلاعات می توان از طریق یک محاسبه ساده، نرخ حفظ را به دست آورد. تعداد مشتریان در پایان بازه منهای مشتریان جدید کسب شده در طول بازه تقسیم بر تعداد مشتریان در ابتدای دوره ضرب در 100. حاصل به صورت درصد بیان می شود و در واقع همان نرخ حفظ مشتری است.
نرخ حفظ مشتری در بیزینس اهمیت بالایی دارد. چرا که تولید مشتریان جدید می تواند چند برابر هزینه بیشتری داشته باشد. بازاریابی بازگشتی با استفاده از معیارهایی مانند retention rate عملکرد یک کسب و کار را بهبود می بخشد. برای مثال، اگر مشتریان ارتباط خود را با شرکت پس از یک دوره قطع کنند، با مشخص شدن دلیل آن می توان به بهبود روابط با مشتریان کمک کرد. به طور کلی می توان گفت نرخ حفظ مشتری بالای 90 درصد به معنای رضایت مشتریان و وفاداری بالا نسبت به شرکت است.
بازاریابی ویروسی چیست؟ | مفهوم بازاریابی ویروسی

استراتژی های ریتنشن مارکتینگ
ریتنشن مارکتینگ با استفاده از استراتژی های خود به شرکت ها کمک می کند ارتباط موثر و هوشمندانه ای با مشتریان و مخاطبان خود داشته باشند. برای مثال، یک کسب و کار باید مشتریان خود را به درستی بشناسد. برای این کار می توان از ابزاری مانند رسانه های اجتماعی استفاده کرد. در رسانه های اجتماعی می توان بیشتر با علاقیات و سبک زندگی مشتریان آشنا شد و فرصت های مناسب برای ارائه پیشنهادها و تبلیغات را پیدا کرد.
کمپین های تبلیغاتی ایمیلی یک استراتژی موثر در بازاریابی بازگشتی محسوب می شوند. پس از جمع آوری اطلاعات کافی در مورد مشتریان فعلی شرکت، می توان ایمیل های تبلیغاتی را برای ارسال به آن ها شخصی سازی کرد. ایمیل های تبلیغاتی یک تاکتیک موثر در افزایش وفاداری و فروش هستند و می توانند با تخفیف های قابل توجه همراه باشند.
برنامه های وفاداری یکی دیگر از استراتژی های موثر ریتنشن مارکتینگ محسوب می شوند. تخفیف به مشتریان وفادار باید به طور منظم و در دوره های کوتاه صورت بگیرد تا آن ها علاقه خود را از دست ندهند. همچنین می توان به باشگاه ها و عضویت های ممتاز اشاره کرد. حضور در باشگاه های ممتاز یک شرکت یا کسب و کار به مشتریان وفادار این اطمینان را می دهد که اطلاعات بیشتری با آن ها در میان گذاشته می شود و دارای مزایایی نسبت به دیگر خریداران هستند.
بازاریابی دهان به دهان چیست؟
بهترین استراتژی های بازاریابی بازگشتی
-
شناخت درست مشتریان و جمع آوری اطلاعات کافی در مورد آن ها
-
کمپین های تبلیغاتی ایمیلی
-
برنامه های وفاداری و طرح های تخفیفی
-
عضویت در باشگاه های ویژه با مزایای اختصاصی
مزایای ریتنشن مارکتینگ
استراتژی های ریتنشن مارکتینگ مقرون به صرفه هستند و همچنین تاثیر مثبتی در افزایش سودآوری شرکت دارند. مشتریان مایل هستند محصولات جدید را از برندهایی که قبلا به آن ها اعتماد کرده اند تهیه کنند. همچنین مشتریان وفادار ممکن است خریدهای مکرر را از یک برند انجام دهند. علاوه بر این، آن ها می توانند مشتریان جدید را نیز با برند یا کسب و کار مورد نظر آشنا کنند.
بازاریابی چریکی | کاربردها، مزایا و معایب

شناخت مشتریان با استفاده از برنامه CRM ایده آل
اگر می خواهید مشتریان وفادار خود را بیشتر بشناسید و سابقه ارتباط آن ها با شرکت را مشاهده کنید، نرم افزار CRM ایده آل برای کسب و کار شما مناسب است. این نرم افزار به کسب و کارها اجازه می دهد از راه های متنوعی با مشتریان خود در تماس باشند و به درخواست های آن ها رسیدگی کنند. در زمینه بازاریابی، برنامه CRM ایده آل، ابزارها و امکانات پیشرفته ای را در اختیار شرکت ها قرار می دهد. برای مثال، می توان به ایمیل مارکتینگ و ارسال گروهی پیام ها اشاره کرد.