بازاریابی چریکی | کاربردها، مزایا و معایب
27 مرداد 1401
بازاریابی چریکی گونه ای از بازاریابی است که از تاکتیک های نامتعارف و غیر عادی برای تبلیغ یک محصول یا برند استفاده می کند. بازاریابی چریکی که با نام Guerrilla Marketing شناخته می شود، دارای تفاوت هایی با بازاریابی سنتی است.
بازاریابی چریکی چیست؟
بازاریابی چریکی گونه ای از بازاریابی است که از تاکتیک های نامتعارف و غیر عادی برای تبلیغ یک محصول یا برند استفاده می کند. بازاریابی چریکی که با نام Guerrilla Marketing شناخته می شود، دارای تفاوت هایی با بازاریابی سنتی است. این نوع بازاریابی بیشتر بر تعامل شخصی تمرکز دارد و از کمپین های رسانه ای گسترده استفاده نمی کند. کمپین های بازاریابی چریکی به دو صورت آنلاین و ترکیبی قابل اجرا هستند.
گروه های کوچک تبلیغ کنندگان یا پروموترها در بازاریابی چریکی مسئول انتشار اطلاعات در مکان های خاص هستند. شرکت هایی که از بازاریابی چریکی استفاده می کنند، می توانند به صورت رایگان به طیف گسترده ای از مخاطبان دسترسی داشته باشند. چرا که این نوع بازاریابی بیشتر روی تبلیغات حضوری و ارتباط با احساسات مصرف کنندگان تمرکز دارد.
موارد کلیدی در تعریف بازاریابی چریکی
-
استفاده از روش های نامتعارف به منظور افزایش فروش یا معرفی یک برند به مصرف کنندگان.
-
کمپین های کم هزینه یا بدون هزینه که شامل استفاده از تعاملات شخصی می شوند.
-
اجرای کمپین ها به صورت حضوری، آنلاین و ترکیبی.
بازاریابی عصبی چیست و چه کاربردی دارد؟ | کاربردها، مزایا و معایب

ویژگی های بازاریابی چریکی
کمپین های بازاریابی چریکی دارای ویژگی های خاصی هستند که در ادامه مطلب به آن ها اشاره می کنیم.
استفاده از غافلگیری: تعاملات غافلگیرکننده با مشتریان و مخاطبان هدف، یکی از ویژگی های اصلی محسوب می شوند. غافلگیر کردن مخاطب چیزی است که به عنوان یکی از کلیدهای اصلی Guerrilla Marketing شناخته می شود.
تعاملی بودن: بازاریابی چریکی مخاطبان هدف را برای شرکت در یک کمپین تشویق می کند. البته از این تاکتیک نمی توان برای تبلیغ تمام انواع کالاها و خدمات استفاده کرد. مخاطبان هدف کسانی هستند که احتمال می رود پاسخ مثبت به این تعاملات بدهند. بازاریابی چریکی معمولا در لوکیشن های عمومی یا شبکه های اجتماعی انجام می شود. جایی که مخاطبان زیادی حضور دارند.
استفاده در بازاریابی B2C: تاکتیک های بازاریابی چریکی برای استفاده در بازاریابی B2C یا بیزینس به مشتری مناسب هستند. چرا که به عنوان یک محرک فوق العاده برای فروش عمل می کنند. از این تاکتیک ها در بازاریابی B2B یا بیزینس به بیزینس چندان استفاده نمی شود.
مقرون به صرفه بودن: کمپین های بازاریابی چریکی برای اجرا به بودجه زیادی نیاز ندارند. حتی بعضی از آن ها را می توان بدون صرف هزینه به کار گرفت. از طرفی، نتایج بسیار خوب این کمپین ها موجب می شوند شرکت های زیادی از آن ها استفاده کنند. از جهاتی، این کمپین ها را می توان به هک رشد یا Growth hacking تشبیه کرد. هک رشد شامل روش های مقرون به صرفه ای است که برای دستیابی به رشد سریع برند یا کسب و کار مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرند.
بازاریابی خدمات چیست؟ | ویژگی ها و انواع آن

مزایای بازاریابی چریکی
بازاریابی چریکی می تواند برای ترویج یک کسب و کار نوپا بسیار مفید باشد. یکی از عناصر کلیدی در استفاده از این بازاریابی، انتخاب مکان مناسب است تا از بعضی مشکلات قانونی جلوگیری شود. بازاریابی چریکی مخاطبان را تشویق می کند با برند مورد نظر تعامل داشته باشند و از محصولات و خدمات آن استفاده کنند. در ادامه مطلب به معرفی دیگر مزایا می پردازیم.
افزایش آگاهی نسبت به برند یکی از مزایای بزرگ بازاریابی چریکی است. کمپین های نامتعارف و پر سر و صدا موجب می شوند افراد بیشتری نسبت به یک برند اطلاع پیدا کنند. همچنین می توان به امکان متمایز شدن نسبت به رقبا اشاره کرد. کمپین ها و اقدامات جسورانه و غافلگیرکننده بازاریابی چریکی می توانند در کنار پیشنهاداتِ ارزشمند و منحصر به فرد مورد استفاده قرار بگیرند.
بازاریابی چریکی در ایجاد مشارکت میان شرکت های مختلف نقش دارد. چرا که برای اجرای کمپین ها، معمولا به همکاری چندین کسب و کار نیاز است. بنابراین می توان گفت که از طریق بازاریابی چریکی، پیدا کردن کسب و کارهایی که بتوان با آن ها تعاملات تجاری داشت، امکان پذیر است.
مزایای استفاده از کمپین های بازاریابی چریکی
-
مقرون به صرفه بودن و کسب نتایج بسیار خوب.
-
مناسب برای اهداف بازاریابی B2C.
-
آشناسازی مصرف کنندگان و مخاطبان هدف با برند یا کسب و کار مورد نظر.
بازاریابی مویرگی چیست؟ | معرفی کانال های بازاریابی مویرگی

انواع بازاریابی چریکی
بازاریابی چریکی ممکن است به شکل های مختلفی به کار گرفته شود. برای مثال، می توان به تاکتیک های کمین اشاره کرد. این تاکتیک ها در واقع استراتژی هایی با ریسک بالا هستند و رویدادهایی که شرکت های رقیب در آن ها شرکت می کنند را مورد هدف قرار می دهند. همچنین می توان به تاکتیک های مخفی اشاره کرد. این تاکتیک ها یک پیشنهاد فروش غیر مستقیم و پنهان را به مشتریان و مخاطبان هدف ارائه می کنند. برای مثال، می توان به قرار دادن محصولات در فیلم ها و برنامه های تلویزیونی اشاره کرد که یک تاکتیک مخفی محسوب می شود و می توان آن را نوعی بازاریابی چریکی در نظر گرفت.
تاکتیک های محیطی یکی از محبوب ترین شکل های بازاریابی چریکی محسوب می شوند. یک پیام یا تصویر جذاب در محیطی غافلگیرکننده قرار می گیرد. این نوع تاکتیک ها به عنوان بازاریابی محیطی نیز شناخته می شوند. علاوه بر لوکیشن، خود پیام یا تصویر نیز اهمیت زیادی دارد و باید خلاقانه و تکان دهنده باشد.
بازاریابی چریکی از تاکتیک های تجربی نیز استفاده می کند. برای مثال، می توان به حمایت مالی از یک رویداد یا نمایشگاه اشاره کرد. بدین ترتیب، مخاطب هدف در موقعیتی به یاد ماندنی قرار می گیرد و با برند مورد نظر ارتباط برقرار می کند.
بازاریابی B2B برای رشد کسب و کار | بازاریابی b2b چیست؟
اجرای کمپین های بازاریابی با نرم افزار CRM
نرم افزار CRM ایده آل یکی از نرم افزارهای پیشرفته مدیریت ارتباط با مشتری است که ابزار و آپشن های لازم برای طراحی و اجرای کمپین های بازاریابی را در اختیار کسب و کارها قرار می دهد. شرکت ها می توانند از انواع روش های بازاریابی در نرم افزار CRM ایده آل استفاده کنند. همچنین ابزار مناسب برای برآورد هزینه کمپین های تبلیغاتی در نظر گرفته شده است.
با استفاده از نرم افزار CRM ایده آل علاوه بر پیدا کردن سرنخ های جدید، می توانید اقدامات لازم را برای حفظ مشتریان خود انجام دهید. شرکت های مختلف از جمله شرکت های بزرگ و کسب و کارهای جدید می توانند از امکانات این نرم افزار استفاده کنند.